25.1.12


Τις πταίει; Ο λαός ή πολιτικοί;
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν πολιτικολογούμε, όμως υπάρχουν κάποιες ειδήσεις που συνήθως ΘΑΒΟΝΤΑΙ από τα κανονικά ΜΜΕ για ευνόητους λόγους.
Επισκεφθείτει τη σελίδα «http://www.madata.gr/epikairotita/politics/166391.html» για να δείτε και να βγάλετε συμπεράσματα μόνοι σας. Εκεί υπάρχει και το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ.

 --------------------------------------------------------------------------------------------------
 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 
Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com
Ο δικός μας αγώνας για την Ειρήνη


ΣΕ 4 ΕΠΙΠΕΔΑ
* Και πρώτ' απ' όλα να αγωνιζόμαστε για να επικρατεί η Ειρήνη στον ίδιο τον εαυτό μας, διότι η Ειρήνη ξεκινά από την καρδιά του ανθρώπου. Ακούσαμε τον Ιησού να μας λέει: «από την καρδιά του ανθρώπου βγαίνουν σκέψεις κακές, μοιχείες, πορνείες, φόνοι, κλοπές, πλεονεξία, απάτες, δόλοι, διαφθορά, μάτι πονηρό, βλαστήμια, υπερηφάνεια...» (Μκ 7,21). Η καρδιά του ανθρώπου είναι η πηγή κάθε καλού, όμως και κάθε κακού. Μόνο αν ελευθερώσεις την καρδιά σου από όλα τα κακά στοιχεία, θα θερίσεις τους καρπούς της δικαιοσύνης, του σεβασμού του άλλου, της ελευθερίας σου, της αλήθειας, της αγάπης και θα γεύεσαι τους καρπούς της ειρήνης.
__Και για να τους γευτούμε πραγματικά, ο Λόγος του Θεού σήμερα μας προτρέπει: «Ως εκλεκτοί του Θεού που είστε, άγιοι και αγαπημένοι, ντυθείτε την ευσπλαχνία, την καλοσύνη, την ταπεινοφροσύνη, την πραότητα, τη μακροθυμία, να ανέχεστε ο ένας τον άλλο και να συγχωρείστε μεταξύ σας.... Όπως ο Κύριος σας συγχώρεσε, έτσι κι εσείς. Πάνω απ' όλα αυτά, να βάζετε την αγάπη, που είναι ο σύνδεσμος της τελειότητας. Και η ειρήνη του Χριστού θα βασιλεύει μέσα στις καρδιές σας».
__* Ακόμη, να αγωνιζόμαστε για να επικρατεί η Ειρήνη στις οικογένειες μας. Τα διαζύγια έχουν καταντήσει μάστιγα της κοινωνίας μας. Όμως πριν φθάσει ένα ανδρόγυνο στο διαζύγιο, –που καταστρέφει εντελώς την οικογένεια και σκορπά πόνο, δυστυχία και θλίψεις και δημιουργεί παιδιά θύματα–, έχει καταστραφεί πρώτα η ειρήνη, η αγάπη, η ομόνοια, η ομοψυχία μέσα στην οικογένεια. Στην καρδιά των συζύγων έχει φυτρώσει ο εγωισμός, η καχυποψία για τον άλλο, και όλα τα κακά τα οποία μας ανέφερε ο Ιησούς, που οδηγούν στο διαζύγιο. Κάθε διαζύγιο είναι απόδειξη έλλειψης αγάπης και ειρήνης μέσα στην καρδιά των συζύγων.
__* Ακόμη, να αγωνιζόμαστε για να επικρατεί η Ειρήνη στη μικρή κοινωνία μέσα στην οποία ζούμε. Πόσο είναι ωραίο να μπορείς να λες το καλημέρα σε όλους τους ανθρώπους που συναντάς στο δρόμο σου και να μη φοβάσαι να αντικρίσεις κάποιον, επειδή είσαι μαλωμένος μαζί του. Να ζεις την ειρήνη, θέλει να πει να ζεις την αγάπη.
__*  Και τέλος, να αγωνιζόμαστε για να επικρατεί η Ειρήνη στον κόσμο. Καμιά δικαιολογία δεν πείθει για την αναγκαιότητα ενός πολέμου. Ως Εκκλησία, με το Ευαγγέλιο στο χέρι, καταδικάζουμε, ανεπιφύλακτα, οποιοδήποτε πόλεμο και παρακαλούμε τον Άρχοντα της Ειρήνης, τον Ιησού Χριστό, που έδωσε τη ζωή του επάνω στο Σταυρό για να βασιλεύει επάνω στη γη η αγάπη, να μας δίνει την ειρήνη του. Αμήν.

Από την ομιλία του Ρωμαιοκαθολικού Επισκόπου Σύρου για την Πρωτοχρονιά 2012

ΠΗΓΗ: Ενοριακές Καμπάνες (6-1-2012)
 --------------------------------------------------------------------------------------------------

 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com